به گزارش راه شلمچه، «زندگی مردم سخت شد، چون ما در یک جنگ و محاصره شدید بینالمللی بودیم، در عین حال مردم صف نبستند و برای پیدا کردن کالای اساسی از این خیابان به آن خیابان نرفتند و هر جا میرفتند، کالا بود.» این اظهاراتی بود که حسن روحانی هفدهم دی ماه سال جاری، در جلسه هیئت دولت بر زبان آورد. روحانی مفتخر است که در دولت تدبیر، مردم بابت تأمین کالاهای اساسی زندگیشان دغدغه و نگرانی نداشتهاند. اما امروزه خبرهایی از جامعه به گوش میرسد که به مثابه خط بطلانی بر ادعای روحانی است.
کشور درحالی به استقبال عید نوروز میرود که تأمین کالاهای اساسی تبدیل به دغدغه اصلی مردم شده است. هر روز خبر میرسد که در شهرهای مختلف کشور مردم برای تهیه مرغ و روغن صف بستهاند. البته این یک روی سکه است. ماجرا زمانی بغرنج میشود که بدانیم طبق اعلام مسئولین و کارشناسان بهداشتی، موج چهارم کرونا که به مراتب سهمگینتر از موجهای قبلی خواهد بود، در کمین کشور است و هرگونه تجمعی در جامعه، خطر آفرین خواهد بود. به عبارتی روشنتر، مردم بهجای ماندن در خانه و کمک به قطع زنجیره کرونا، مجبورند ساعتهای بسیاری را در صفهای مرغ و روغن سپری کنند.
با این حال، مقامات دولتی بجای چاره جویی، مثل هر زمان و مورد دیگری، سعی دارند با انداختن توپ به زمین دیگر نهادها، از پاسخگویی فرار کنند.
صبح سه شنبه(19 اسفند 99) علی ربیعی سخنگوی دولت، در نشست خبری خود با اشاره به صفهای روغن، با متهم کردن مجلس به ایجاد بحران گفت: این صفهایی که در روغن به وجود آمد بهخاطر فضاسازیهایی است که در هنگام بررسی لایحه بودجه در مجلس بود، که سوال میکردند ارز ۴۲۰۰ تومانی رانت آور است و ما گفتیم این ارز برای شرایط نامتعادل کشور است و مورد اتهام قرار گرفتیم. ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای یک امر مزموم علیه دولت استفاده کردند.
البته علیرغم ادعای روحانی مبنی بر اینکه در دولت وی هیچ صفی از سوی مردم برای تهیه مایحتاج اولیه زندگی تشکیل نشده، صف بستن در دولت تدبیر پیشینه دیرینهای دارد.
سال 92، دولت حسن روحانی، با سوءتدبیری خود، اقدام به پخش بستهای از کالاهای مورد نیاز مردم(سبد کالا) کرد.
بی تدبیری دولت در این رابطه منجر به آن شد که برخی از مردم ساعتهای بسیاری از روز را با وضعیتی اسفبار در صفوف سبد کالا سپری کنند. حتی کار به جایی رسید که تعدادی از مردم ایران جان خود را در این صفها از دست دادند. در یک کلمه باید گفت که دولت تدبیر با طرح سبد کالا، کرامت مردم ایران را هدف قرار داده، بلکه لکه دار کرد.
سوءتدبیری دولت در ماجرای سبد کالا حتی صدای رسانههای حامی خود را هم در آورد. به طوری که «خبرآنلاین»، در گزارشی که تحت عنوان «جایزه بهترین کارگردانی برای حسن روحانی»، صفوف ایجاد شده برای سبد کالا را بازی دولتیها خوانده و نوشت: توزیع سبد کالاهای اساسی به مردم - با شیوه ای که انجام شد - نه یک اتفاق بود و نه عملی که تبعات آن برای روحانی و مردانش غیر قابل پیش بینی باشد. او دقیقا همین اتفاق - ازدحام، دعوا و مرافعه و احیانا له شدن در زیر دست و پا - را پیش بینی می کرد و اصلا آن را برای پیشبرد استراتژی خارجی خود لازم داشت. به عبارت دیگر روحانی به یک نمایش داخلی برای ارائه در جشنواره های سیاسی خارجی نیازمند بود.»
از همین رو و با سابقهای که دولت در ماجرای سبد کالا دارد، این فرضیه مطرح است که صفوفی که امروز برای مرغ و روغن و حتی تخم مرغ تشکیل میشود نیز همچون ماجرای سبد کالا، بخشی از پازل جریان غربگرای کشور است تا بتواند با ایجاد نارضایتی در جامعه، به آرزوهای خود در سیاست خارجی و مذاکره مجدد با آمریکا جامه عمل بپوشاند.
هفته قبل بود که حسن روحانی در جلسه هیئت دولت گفت: اینکه گفتیم سانتریفیوژ می چرخد و چرخ اقتصاد هم می چرخد، به آن عمل کردیم.
به گزارش رجانیوز، اما اکنون در آستانه آخرین عید نوروز دولت تدبیر، با توجه به صف های مرغ و روغن، باید گفت که نه تنها چرخ سانتریفیوژ از کار افتاد، که اقتصاد کشور و معیشت مردم نیز هر روز بدتر از دیروز میشود.