به گزارش راه شلمچه، ابوترابیفرد در خطبه اول نماز جمعه امروز(15 فروردین 1404) با بیان اینکه مقام معظم رهبری با توجه به واقعیتهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در طول بیش از یک دهه اخیر برنامهریزی و اقدام برای اصلاح شاخصهای کلان اقتصادی کشور را به عنوان اولویت نخست، یادآور شدند، گفت: نامگذاری سال 1404 گویای این واقعیت است که تقویت تولید، خلق ارزش افزوده و سرمایهگذاری در حوزههای مولد به ویژه توسط بخش خصوصی از مهمترین و اساسیترین اقدامات برای رشد پایدار اقتصاد ملی است.
وی با اشاره به تبیین نظام بودجهریزی، درآمدها و هزینههای دولت در این فرمان خاطرنشان کرد: امام علی علیه السلام خطاب به مالک میفرمایند ای مالک، نهادهای عمومی نمیتوانند بر پای خود استوار باشند مگر در سایه اقتصاد پویا، تجارت و صنعت و خلق ثروت و پرداخت مالیات. علی علیه السلام رسالت تجار و بازرگانان را خلق بازار رقابتی کارا، منضبط و پاسخگو به نیازهای مردم میدانند. رسالت تجار را خلق بازار برای حمایت از تولید و رشد مولد اقتصادی کشور ذکر میکنند.
حجت الاسلام ابوترابی فرد در خطبه دوم نماز جمعه تهران گفت: جامعه اسلامی امروز در رویارویی با یک آزمون بزرگ در دفاع از ملتی مقاوم و مظلوم و ایستادن در مقابل آمریکا و مزدوران او قرار دارد.
وی اشاره به روز جمهوری اسلامی خاطرنشان کرد: این روز یادآور دو واژه جمهوریت و اسلامیت است. عنوان شعار اصلی انقلاب اسلامی که توسط میلیونها ایرانی مسلمان آزاده در طول مبارزات درخشان ملت، همه روزه در جای جای ایران اسلامی فریاد کشیده شده بود؛ استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود. در روز دوازدهم فروردین ماه سال ۱۳۵۸ با رأی بیش از ۹۸ درصد مردم ایران این شعار بالنده نماد ایران اسلامی و گویای معارف دینی گردید. جمهوریت و اسلامیت برآمده از معارف ناب قرآن و عترت.
حجت الاسلام ابوترابی فرد خطاب به رئیس جمهور، وزرای دولت و نمایندگان مجلس گفت: باید نگاهتان معطوف به اصلاح ساختار بودجه باشد نه افزایش بودجه خودتان. نگاه بخشی وزرا یکی از مهمترین مشکلات و چالشهای مدیریت کشور است. وزرای محترم در هیئت دولت مسئول وزارتخانه خود نیستند. قانون اساسی میگوید وزرا در مقابل همه تصمیمات مسئولاند. لذا وزرا باید دارای یک شناخت و بینش نسبت به مسائل کلان و مسائل اصلی کشور باشند.
وی خاطرنشان کرد: سیاستهای کلی ابلاغی در حوزه رشد اقتصادی بالا و پایدار در مقام تصمیمگیری مورد توجه نیست و عدم هدایت منابع حاصل از فروش نفت فرآوردههای نفتی به سمت بخش واقعی اقتصاد یعنی بخش خصوصی و تعاونی عملاً موجب گردیده است علی رغم هزینههای گسترده در دوران وفور درآمدهای نفتی در مسیر توسعه و پیشرفت، ارتقا رفاه عمومی و رشد سرمایه اجتماعی، گامهای اصولی و استوار برداشته نشود. در مقابل، اقداماتی که انجام گرفته و میگیرد شامل استخدام غیر بهرهور و نیروی انسانی ناکارآمد در نظام ناکارآمد اداری و بزرگ شدن حجم دولت، نظام بازنشستگی زود هنگام، طرحهای عمرانی فاقد توجیه اقتصادی بدون پیشبینی دقیق و تأمین منابع، خلق هزینههای غیر ضرور به افزایش شکاف هزینهها و درآمدها و رشد کسری بودجه، استقرار از نظر بانکی و بانک مرکزی و در نتیجه تورم بالا و پرنوسان انجامید و زمینه ساز یکی از مهمترین مؤلفههای از بین برنده رفاه عمومی و کاهش سرمایه اجتماعی یعنی تورم بالا و پر نوسان گردید.
در پایان نماز این هفته تهران، نمازگران در حمایت از مردم غزه و فلسطین علیه رژیم صهیونیستی در خیابان انقلاب شعار دادند.