به گزارش راه شلمچه، سازمان بسیج یکی از نیروهای پنجگانه سپاه پاسداران به شمار میرود که گردآوری، مدیریت و سازماندهی نیروهای داوطلب مردمی را در راستای اهداف سازمانی، بر عهده دارد.
این نیرو که با نامهای سازمان بسیج مستضعفین یا نیروی مقاومت بسیج هم شناخته میشود در ۵ آذر ۱۳۵۸ به فرمان امام خمینی(ره) تشکیل شد و پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در دی ۱۳۵۹ قانوناً رسمیت پیدا کرد و به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تعلق گرفت.
“بسیجی” از جمله واژههایى است که به لطف انفاس قدسى امام تنها در لغتنامه و دایرهالمعارف انقلاب اسلامى یافت مىشود. “بسیجی” فرد عاشق سر از پا نشناختهاى است که لحظه لحظه زندگى خویش را وقف اسلام و قرآن و ولایت و انقلاب اسلامى کرده است. او مطیع اوامر “ولى فقیه” زمان است؛ بر دشمن مىتازد و امان از او مىبرد؛”پارسای” شب است و “شیر” روز؛ هدف غایى بسیار والاى بسیجى او را در جایگاهى بس مقدس قرار داده است. یک چریک یا یک پارتیزان براى جنگ خود علیه دشمن هدف عالى دارد. او مىجنگد تا کشور و مردمش را از تجاوز دشمن و از یوغ استعمارگر نجات دهد. این به نوبه خود هدفى عالى است؛ اما در این راه چیز دیگرى نیست. آخرش همین است و بس.
اما بسیجى مىجنگد چون بهواسطه ولى فقیه زمان خودمطیع اوامر الهى است؛ یعنى مىجنگد چون دستور خداوند، جهاد است و صلح مىکند چون اراده خدا بر آن قرار دارد. این است که به بسیجى روح و نشاط مىدهد و او را تا ردیف اولیاى الهى ارتقا مىبخشد. همین درجه از عبودیت و بندگى است که آن یار سفر کرده را به وجد مىآورد تا آنجا که بسیجى را فرزند خود مىخواند و با آن درجه از خلوصى که در وجود مبارکش سراغ داریم، برانگیخته شدن در روز محشر را با فرزندان بسیجىاش از خدا مىخواهد.
بدین ترتیب معلوم مىشود که بسیجى مفهومى کلىتر از رزمنده است چرا که مراتب بندگى فقط در جنگ نیست که تبلور مىیابد بلکه در تمام شئون زندگى بشرى عینیت دارد. بسیجى کسى است که در هیچ یک از دستهبندىهاى مادى و متعارف قرار نمىگیرد. نه متعلق به حزب است و نه متعلق به زمان، مکان،طایفه، صنف بخصوصى و نه هر دستهبندى دیگر. زیرا بسیجى یار امام است و بسیجى عبد خداست وانسانى از تبار ابراهیم (علیهالسلام) که اسماعیلوار، مصمم وعاشقانه به مسلخ عشق مىرود؛ راه حق مىجوید و سالک همیشه کوى دوست است.
تفکر بسیجى آن چنان حقانیت اصحاب کربلا را به نمایش گذاشت که دیگر هیچ منکرى نتواند شائبه مبالغه در داستان فداکاران کربلا را به دل راه دهد.
سرگذشت فرماندهان شهید که بهمانند ستارگان درخشانى آسمان مصفاى انقلاب اسلامى را منور کردهاند، گواهان صادق این حقیقتند که تفکر بسیجى محرک مقدسى است که همواره بهترینها را مشتاقانه به سوى سهمگینترین میدانهاى مبارزه و نبرد سوق مىدهد. شهیدان گرانقدرى نظیرچمران، خرازی، حاج همت، باقری، باکرىها، میثمی، چراغی، کریمی، بروجردی، شفیعزاده، زینالدین، بصیر، طوسی، خداداد و… الواح زرین دفتر عشق و شهادت و مکتب تفکر بسیجى هستند.