به گزارش راه شلمچه، در هفتهای که گذشت لیگ برتر پر بود از فحاشی، واکنشهای رکیک و شعارهای هنجارشکنانه برخی هواداران. در این بین فدراسیون تنها به انتشار یک بیانیه بسنده کرد!
داستان بداخلاقیهای مستطیل سبز ایران سر دراز دارد؛ سالهاست که بازیهای باشگاهی فوتبال با حواشی مختلفی دستوپنجه نرم میکند و بهرغم اینکه همه مسئولان نیز به این مسائل واقف هستند و بارها از نزدیک شاهد حاشیهسازیهای زنجیرهای بودهاند، اما عملاً قدمی در راه مقابله با آنها برنداشتهاند. در عوض دائماً دم از فرهنگسازی و فعالیتهای فرهنگی زدهاند و نتیجه این بیتوجهیها هم در هفته نهم لیگ برتر به وضوح دیده شد.
احضار قلعهنویی
مصاحبه تند و زننده امیر قلعهنویی پس از تساوی سپاهان و سایپا (هفته هشتم) نه تنها فوتبال، بلکه ورزش کشور را تحت تأثیر قرار داد. با اینکه در این سالها همه به انتقادهای دائمی این مربی و بهانهها و توجیههایش عادت داشتند، ولی آقای سرمربی اینبار با الفاظی بهدور از اخلاق و با زیر سؤال بردن آبروی منتقدان و توهینکنندگان خود باب جدیدی را در فوتبال کشورمان باز کرد. تا قبل از این تصور میشد سرمربیان تیمها میتوانند خشم و عصبانیت بازیکنان و حتی هوادارانشان را کنترل کنند، ولی اظهارات زشت قلعهنویی به این تصور پایان داد. جالب اینجاست که سرمربی سپاهان اظهاراتش را لغزش کلامی نامیده و بابت آن از پرسپولیسیهای اصیل عذرخواهی کرده است! همین حرفهای زننده بود که کمیته اخلاق را بعد از یک هفته مجاب کرد که قلعهنویی را برای ارائه توضیحات در خصوص رفتارش به این کمیته فرا بخواند. امیر قلعهنویی که در این قضیه خودش را محق میداند، دیروز در یک برنامه تلویزیونی از احضارش به کمیته اخلاق استقبال کرد: «خیلی خوشحال میشوم به کمیته اخلاق بروم. کمیته اخلاق جایی است که از نظر من عدالت در آن است؛ حرفهایت را گوش و واقعیت را رصد میکند. از رسول خطیبی (سرمربی ماشینسازی) بابت شعارهایی که علیهاش دادند دلجویی کردم. من خودم چندین سال است این الفاظ را تحمل میکنم. چرا ما باید این شعارها را تحمل کنیم؟ من به رسول گفتم یکبار درباره شما گفتند، اما من چندین سال است که این شعارها را تحمل میکنم.»
رفتارهای متناقض
فحاشیهای متوالی علیه سرمربی تیم ماشینسازی و انتقاد رسول خطیبی از شرایط حاکم بر ورزشگاهها با واکنش عجیب فدراسیون فوتبال همراه شد. خطیبی که از فحاشی هواداران پرسپولیس به مادرش عصبانی بود در کنفرانس خبری از اینکه به مادر دو شهید فحاشی شده، انتقاد کرد. بازتاب صحبتهای خطیبی در رسانهها و فضای مجازی موجب شد فدراسیون در بیانیهای بیاحترامی به خانواده شهدا را محکوم کند و از برخورد قاطع با خاطیان خبر دهد. در حفظ حرمت و شأن خانواده معزز شهدا شکی نیست و این وظیفه ماست که قدردان خون شهدا باشیم، اما فدراسیون به عنوان متولی اصلی فوتبال به خوبی میداند که وقتی فحاشی روی سکوها بالا میگیرد، کسی به این مسائل ارزشی توجهی ندارد. شعارهای توهینآمیز به یک بازی، به یک فرد و یک ورزشگاه ختم نمیشود. اگر قرار به برخورد است باید با همه کسانی که به خانوادههای بازیکنان، مربیان و داوران توهین میکنند به شدت برخورد شود، نه اینکه با استثنا قرار دادن یک مورد فضا را برای حواشی بعدی مهیا کنند.
حواستان را جمع کنید
و، اما اتفاقات بازی تراکتور – استقلال؛ علاوه بر حساسیت این بازی، کریهایی که دو تیم قبل از بازی برای هم خواندند و دیداری که شش گل در پی داشت، بحث دیگری هم مطرح بود؛ شعارهای هنجارشکنانه و حتی تفرقهانگیز و بالاتر از همه توهین به قرآن کریم در لحظه تلاوت آن در ورزشگاه. فیلمهای منتشر شده در فضای مجازی حاکی از این است که در بازی جمعه شب ورزشگاه یادگار امام شاهد حواشی غیرفوتبالی بودیم و با توجه به بازتاب خارجی آنها باید مسئولان هرچه سریعتر به این موضوع ورود کنند. حساسیت این قضیه آنقدر بالاست که تعلل آقایان میتواند دردسرها و حواشی گستردهتری را در آینده نزدیک به همراه داشته باشد. واکنش مدیرکل ورزش و جوانان استان آذربایجان شرقی، اما در نوع خود جالب توجه بود. ایوب بهتاج در گفتگو با تسنیم در این خصوص اظهار داشت: «با توجه به هجمهای که قبل از مسابقه وجود داشت، هواداران تراکتور برخورد خوبی با استقلال داشتند و اتفاق خاصی رخ نداد. چنین فیلمی را ندیدهام، ولی به هیچ عنوان چنین اتفاقی رخ نداده است!ای کاش دوستان در استادیوم بودند و فضا را میدیدند، حتی در مورد اینکه گفته میشد قرار است به وریا غفوری توهین شود هم هیچ اتفاق بدی رخ نداد. در این مورد آقای فتحی را شاهد میگیرم، هر حرفی او بزند قبول دارم. هیچ اتفاقی در ورزشگاه رخ نداده و نباید بیجهت اتفاقی را که نیفتاده، برجسته کنیم. تماشاگران فهیم تراکتور در جریان بازی مشکلی ایجاد نکردند و بعد از بازی هم برای تیمشان شعار «عیبی یوخ» سر دادند. باز هم میگویم در مورد تماشاگران هر حرفی فتحی (مدیرعامل استقلال) بزند من قبول دارم. فکر نمیکنم مشکلی وجود داشته باشد.»
متأسفانه فوتبال ایران به لبه پرتگاه رسیده و اگر حواسمان را جمع نکنیم و هوشیار نباشیم سقوطی مرگبار در انتظار این رشته پرطرفدار و پرهزینه خواهد بود. برای آنکه کار به اینجا نکشد و بیش از این اعتبار فوتبالمان زیر سؤال نرود، فدراسیون فوتبال، کمیته اخلاق و سازمان لیگ باید با قاطعیت مقصران را شناسایی، معرفی و جریمه کند.
منبع: روزنامه جوان