وزرای پیشنهادی بهداشت و کار در مجلس:

در مورد طرح فرزندم سال 95 من هیچ مسئولیتی نداشتم/ تمام مدیران مفسد و رانتی اخراج می‌‎شوند

صبح  امروز ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در دستور کار مجلس قرار گرفت.




به گزارش راه شلمچه، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (دوشنبه، 1 شهریور ماه) به ریاست  دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، رأس ساعت 8 و 3 دقیقه و با حضور 205 نفر از نمایندگان آغاز شد. 

 حجت الله عبدالملکی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی صبح امروز اول شهریورماه ۱۴۰۰ در صحن علنی مجلس و در دفاع از برنامه‌های خود برای تصدی این وزارت‌خانه گفت: افتخار دارم که بیش از نیمی از عمر ۴۰ ساله‌ام را کار اجرایی انجام داده‌ام.

 

وی ادامه داد: در ابتدا می‌گویم نقل قول‌هایی در تریبون مجلس به بنده نسبت داده شد که صحت ندارد. بین سابقه طولانی و تجربه موفق باید تفکیک قائل شد، دوستانی که در دفاع مقدس بودند این موضوع را خوب متوجه می‌شوند؛ در دفاع مقدس فرمانده گردانی که در یک عملیات موفق بود،در عملیات بعد فرمانده لشکر می‌شد و بودند افرادی هم که سال‌ها در سِمتی بودند اما خدماتی نداشتند. 

 

عبدالملکی خاطر نشان کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وزارت‌خانه بزرگی است. این وزارت‌خانه تقریباً به ۷۰ درصد مردم خدمت می‌دهد و من هم به استعاره این وزارت‌خانه را وزارت‌خانه مردم می‌دانم. تحقق تعداد بسیاری از اسناد بالادستی نظام و قوانین مصوب در گرو مدیریت صحیح وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

 

وی ادامه داد: من به عنوان یک مدیر اجرایی با داشتن ده ها سال در همین سن کم تجربه مدیریت اعلام می‌کنم بخش بسیاری از مشکلات کشور ناشی از اجرای نادرست قوانین است یعنی مشکلات حوزه ضابطه گذاری ناشی از آئین نامه ها و دستورالعمل های تنظیم شده توسط دستگاه هایی است که گاهی موجب نقض قرض قانونگذار می شود.

 

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: من بر اجرای قانون به درستی تاکید دارم و  این موضوع توصیه مقام معظم رهبری است که در دستورکار مجلس نیز قرار دارد. وزارت کار مکمل بسیاری از سیاست های کلان و قوانین کشور است. اصول ۱۰،۲۱،۲۹،۳۱، ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی، بخش های مهمی از بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه مبارزه با فساد و ایجاد رفاه برای مردم، سیاست های کلی نظام از جمله سیاست اقتصاد مقاومتی، اجرای اصل ۴۴، مبارزه با مواد مخدر، مسکن، خانواده و جمعیت و قوانین بسیار کلیدی مانند قانون کار، بیمه بیکاری، قانون جامع حمایت از معلولان و حوزه بخش تعاون توسط این وزارتخانه باید اجرا شود.   

 

وی با اشاره به اینکه باور دارم در صورت کمک و پشتیبانی مجلس برنامه های من برای این وزارتخانه قابلیت اجرایی و عملی شدن پیدا خواهد کرد، تصریح کرد: حوزه های اشتغال، روابط کار و آموزش های فنی و حرفه ای یکی از مهم ترین محورهای کاری وزارت کار است. یکی از دو مشکل رفاهی کشور بحث بیکاری و تورم است و نمایندگان دائما دغدغه بیکاری جوانان و تحصیل‌کردگان را در حوزه انتخابیه خود دارند.

 

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: اگرچه تولید و اشتغال در حوزه های کشاورزی، صنعت، ساخت و ساز، فناوری اطلاعات و ارتباطات، گردشگری، بهداشت و درمان، آموزش شکل می گیرد اما ما در دبیرخانه این وزارتخانه یعنی دبیرخانه ستاد اشتغال بحث تحقق برنامه اشتغال کشور را با فرماندهی رئیس جمهور پیگیری خواهیم کرد. 

 

وی خاطر نشان کرد: بعد از انقلاب اسلامی اقدامات بسیاری در حوزه اشتغال انجام شده اما آیا اطلاعات درباره وضعیت بیکاری و اشتغال مردم در اختیار داریم؟ ما سامانه‌ای نداریم که با وارد کردن کدملی بدانیم آن فرد شاغل است یا بیکار. سامانه جامع اشتغال ایرانیان بانک اطلاعات غنی خواهد بود تا کارآفرینان اقدام به انتخاب افراد کرده و از سوی دیگر متقاضیان شغل، دسترسی بهتری به انتخاب مشاغل داشته باشند.

 

عبدالملکی تصریح کرد: با ایجاد یک سامانه که می‌تواند بانک اطلاعاتی خوبی باشد می‌توان این اطلاعات را بدست آورد و به دیگر وزارت‌خانه‌ها هم خدمات دهد. این مسئله دغدغه من نیز است و باید هلدینگ‌های وزارتخانه در حوزه‌های مختلف با رعایت آمایش سرزمینی، سرمایه‌گذاری انجام دهند.

 

وی خاطر نشان کرد: اگرچه تولید و اشتغال در حوزه های کشاورزی، صنعت ساخت و ساز، فناوری اطلاعات و ارتباطات، گردشگری، بهداشت و درمان، آموزش شکل می‌گیرد اما ما در دبیرخانه این وزارتخانه یعنی دبیرخانه ستاد اشتغال بحث تحقق برنامه اشتغال کشور را با فرماندهی رئیس جمهور پیگیری خواهیم کرد.

 

عبدالملکی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری‌ها باید دارای سه ویژگی سودآوری، پیشرفت اقتصادی منطقه‌ای و ارتقاء زنجیره‌های ارزش شغلی منطقه را به دنبال داشته باشد، این برنامه در حوزه سرمایه‌گذاری‌ها دنبال خواهد شد.

 

وی اضافه کرد: کنار زدن روابط زائد و تسهیل در فرآیند اداری تامین اجتماعی از دیگر اولویت‌های بنده است. وجود ضوابط زائد مشکلات زیادی را برای افراد ایجاد می‌کند. بنده در مدیریت قبلی خود ۷۰ درصد ضوابط زائد را حذف کردم. محور بعدی که بنده بر آن تاکید دارم سه جانبه‌گرایی برای اصلاح حقوق کار است.

 

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه اظهار کرد: در جلسات متعددی که با کارگران و کارفرمایان برگزار کرده‌ام همگی بر ضرورت اصلاح روابط کارگری و کارفرمایان تاکید داشتند و باید حقوق کار اصلاح شود.

 

وی در مورد دیگر برنامه‌های خود خاطر نشان کرد: بنده منابعی را علاوه بر بیمه قالیبافان، کارگران، رانندگان به کارفرمایان نیز ارائه می‌کنم تا در استخدام نیروهای خود مشکل نداشته باشند، چرا که خیلی از کارفرمایان معتقد هستند اگر هزینه بیمه کمتر شود نیروی کار خود را به صورت رسمی استخدام می‌کنند.

 

عبدالملکی با اشاره به اینکه توجه به مشاغل خانگی از دیگر مواردی است که بنده آن را دنبال خواهم کرد، گفت: برخلاف تصور بسیاری از افراد بخش مشاغل خانگی سهم بالایی دارد و بین ده تا یازده درصد سهم دارد در حالی که در کشورمان این رقم معادل ۳.۵ درصد است در شرایطی که فرصت‌های زیادی در این حوزه وجود دارد.

 

وزیر پیشنهادی کار ادامه داد: بر خلاف تصور ما، کشورهای خارجی به مشاغل خارجی توجه می‌کنند اما این موضوع مورد غفلت واقع شده است. ما کار از منزل را به صورت پایلوت اجرا کردیم و ۱۵۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کردیم. نظام جامع فنی شغلی و مهارتی را اجرا خواهیم کرد و آموزش فنی‌حرفه‌ای مورد توجه خواهد بود. واحد فنی‌حرفه‌ای به مرکز کارآفرینی تبدیل خواهند شد.

 

وی تاکید کرد: الگوی مشخصی در این رابطه وجود دارد که به جای کار در منزل از الگوی کار از منزل استفاده می‌شود، این طرح به صورت پایلوت با مشارکت ۵۰ هزار نفر اجرا شد و موفقیت‌هایی به دست آمد. در همین زمینه نیز قانون جامعی با عنوان قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفه ای و مهارتی وجود دارد که سال ۹۶ به تصویب رسید  که اجرایی نشد.

 

وزیر پیشنهاد ی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این زمینه تصریح کرد: علاوه بر اینکه این طرح را اجرایی خواهیم کرد حلقه‌های مفقوده در این حوزه را نیز دنبال خواهیم کرد که با مشاوره‌های شغلی، مزیت‌سنجی شغلی در مناطق مختلف و ارزیابی و مدیریت بازار تکمیل می‌شود. برای اینکه این مهم محقق شود بیش از نیمی از واحدهای آموزش فنی و حرفه‌ای را ارتقاء خواهیم داد تا کل زنجیره نام برده در همین مراکز صورت گیرد.


هیچ کار غیر قانونی نکردم و در مورد طرح فرزندم سال 95 من هیچ مسئولیتی نداشتم 

بهرام عین‌اللهی وزیر پیشنهادی بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی صبح امروز (دوشنبه) در جلسه بررسی‌ صلاحیتش در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: جهاد سلامت در طی چهل سال ادامه داشت و در دو سال اخیر به اوج خود رسید و جنگ جهانی برای مبارزه با کرونا در ایران هم موجب بسیج مدافعان سلامت شد و آنها را در خط مقدم نبردی دشوار قرار داد.

  

وی افزود: اینجانب دشواری کرونا را با پوست و گوشتم حس کردم و اسفند 98کرونا گرفتم و مرگ را با چشمانم دیدم و امیدی به زنده بودن نداشتم و در آن شب‌ها روزهای سخت به‌یاری خداوند دستم را گرفت و جانی دوباره به من بخشید تا به میدان دفاع از سلامت بیایم و اجازه ندهم این پرچم سفید بر زمین بماند.

  

عین‌الهی ادامه داد: در کارزار مبارزه با بیماری کرونا خاضعانه در برابر اعتماد ارزشمند مجلس سر تعظیم فرود می‌آورم و در راه خدمت به مردم تا پای جان خواهم ایستاد و بر این باورم وزیر بهداشت وقتی وزیر مردم است که کنار مردم ایستاده باشد.

  

وی با تاکید بر اینکه عنوان وزارت وقتی برازنده وزیر است که برای سلامت مردم خود را به آب و آتش بزند و شب و زور و خواب و و خوراکش بهبودی بیمارانی باشد که رنج درمان به رنج بیماریشان افزوده شده است، گفت: دوشادوش مدافعان سلامتم و اگر مورد اعتماد قرار گیرم نمی توانیم درمان مردم را معطل تصمیم گیری‌ها کنیم و دفاع از سلامت مردم نباید معطل شخص یا چیزی گردد چون حفظ جان مردم نخستین اولویت دولت است.

  

عین الهی افزود: جان مردم مهمترین نعمت خداوند و حفظ آن نخستین اولویت دولت است و سلامت مردم خط قرمز ماست و دفاع از آن محور همدلی ایرانیان در دولت مردمی خواهد بود. 

  

وی با تاکید بر اینکه ما می‌توانیم بر این ویروس منحوس غلبه کنیم و به امید خدا این کار را خواهیم کرد،‌ گفت: بیماری کرونا نشان داد سلامت، موضوعی تک بعدی نیست و بر همه ابعاد زندگی تاثیر می گذارد و از آن تاثیر می‌پذیرد و امیدوارم با اعتماد مجلس جهاد سلامت را در سنگر وزارت بهداشت ادامه دهم.

  

وی با بیان اینکه اولین و مهمترین مسئله بیماری کرونا هست،‌گفت: امروزه در دنیا ثابت شده مهمترین عامل جلوگیری از کرونا واکسیناسیون است و کشورهایی که توانسته اند واکسیناسیون را به مقدار زیادی انجام دهند میزان مرگ و میرشان کاهش یافته است و یکی از برنامه های اصلی ما واکسیناسیون است و 120میلیون دوز واکسن لازم داریم و ناچار به واردات هستیم و از همه آنهایی که می توانند واکسن وارد کنند استفاده خواهیم کرد.

  

وزیر پیشنهادی بهداشت ادامه داد: تا پایان بهمن امسال واکسیناسیون را تمام می‌کنیم و با استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌ها این واکسیناسیون را انجام خواهیم داد.

  

عین الهی با بیان اینکه طرح شهید سلیمانی بسیج با قدرت ادامه خواهد یافت،‌ گفت: بحث بعدی قرنطینه یا «لاک داون» است و ما با توجه به شرایط اجتماعی و سیاسی باید این لاک داون را انجام دهیم ولی باید قرنطینه‌مان نمایشی نباشد و اینکه دو هفته تعطیل کنیم و بعد از آن مرگ میرمان افزایش یابد لاک داون نیست و باید لاک داون واقعی را اجرا کنیم و از همه امکانات برای این کار کمک بگیریم تا چرخه ویروس را متوقف کنیم.

  

وی افزود: مهمترین مسئله در کنترل کرونا مدیریت است و در ستاد کرونا حتما باید از نمایندگان مجلس استفاده موثر ببریم و باید بسیاری از اختیاراتمان را به استانها واگذار کنیم تا خودشان با توجه به شرایط در مورد کرونا تصمیم بگیرند.

  

وزیر پیشنهادی بهداشت ادامه داد: تولیت سلامت مردم با وزارت بهداشت است ولی 75درصد از عوامل تاثیرگذار در سلامت خارج از وزارت بهداشت است ولی باید وزارت بهداشت بتواند تولیت خود را در سایر بخش ها انجام دهد و در این مورد نیازمند متناسب‌سازی ساختار هستیم.

  

وی با اشاره به کاهش سهم هزینه های مردم در نظام سلامت، تصریح کرد: علیرغم اینکه در قانون برنامه ششم باید هزینه های خدمات سلامت به 25درصد کاهش می یافت امروز بالای 40درصد است و باید با منابع مالی که پیدا می‌کنیم، این عدد را به این مقدار کاهش دهیم.

  

عین‌الهی با اشاره به نظام بهداشت و پیشگیری گفت: ‌پیشگیری بر درمان مقدم است و خوشبختانه نظام شبکه و خانه های بهداشت را در همه جای کشور داریم و باید روی کارایی آنها دقت و تقویت کنیم و نظام پزشک خانواده برای ما ارجح است. 

  

وزیر پیشنهادی بهداشت افزود: امروز در مسائل بهداشتی بیماری های مزمن غیر واگیر مثل چاقی، دیابت،‌ فشار خون،‌ چربی بالا را با اصلاح سبک زندگی و تغذیه باید رفع کنیم و خانواده ها و ما در این زمینه بیشتر دقت کنیم.

  

وی با بیان اینکه «نظام ارجاع» در قانون برنامه ششم توسعه و در سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب به ما ابلاغ شده است ولی مقاومت های عمده از ارائه دهندگان و گیرندگان سلامت بوده است،‌ گفت: اگر بتوانیم زیرساخت های الکترونیک و کارهای فرهنگی کنیم می‌تواند این را تسهیل کند و در همه جای دنیا برای اینکه بتوانند نظام سلامت را از نظر بهداشتی کنترل کنند، نظام ارجاع و پزشکی خانواده دارند بنابراین کلید ما برای نجات از این معضل نظام ارجاع و پزشکی خانواده است.

  

عین‌الهی با تاکید بر اینکه باید بیمه پایه درمان را همگانی کنیم و پوشش اجباری بیمه پایه درمان برای همه ایرانیان داشته باشیم، تصریح کرد: تاکید ما بر بیمه رایگان برای اقشار آسیب‌پذیر براساس ارزیابی تمکن مالی است و باید پوشش این بیمه ای که داریم را افزایش دهیم و باید خدمات دندانپزشکی و بیماری های نوپدید تحت پوشش بیمه باشد و باید تمام خدمات کرونا تحت پوشش بیمه قرار گیرد.

  

وزیر پیشنهادی بهداشت ضمن تاکید بر ساماندهی بیمه های تکمیلی بیان داشت: دولت الکترونیک باید محوریت پرونده سلامت الکترونیک باشد، در این زمینه از بسیاری از کشورها عقب هستیم و نداشتن پرونده سلامت الکترونیک مثل خلبانی هست که رادار ندارد. اگر بتوانیم پرونده سلامت الکترونیک را ایجاد کنیم، می‌توانیم نظام ارجاع و پزشک خانوده را انجام دهیم و راهنماهای بالینی را درست اجرا کنیم در حالی که دوبرابر نُرم جهانی در کشور ما دارو تجویز می شود و این به دلیل عدم رعایت راهنماهای بالینی و عدم نظارت است.

  

وی با بیان اینکه باید نیازمند منابع مالی پایدار برای سلامت است،‌ گفت‌: اگر قرار است بخشی از هدفمندی یارانه ها به سلامت داده شود باید این کار انجام شود و ما نیازمند خلق منابع پایدار هستیم.

  

عین الهی ضمن تاکید بر اینکه باید ساختار نظام سلامت را طوری تدوین کنیم که تعارض منافع از بین برود،‌ اظهار داشت: مهمترین چیزی که تعارض منافغ را از بین می برد مدیران ارشد هستند و براساس بیانیه گام دوم مدیرانی انقلابی و متخصص و پاکدست و جهادی و فاقد تعارض منافع با صرف وقت کافی و روحیه همکاری با مجلس انتخاب خواهد شد و عدم همکاری با مجلس خط قرمز من است و مدیر من باید صحبت نماینده مجلس را گوش کند و از نصایح آنان بهره ببرد.

  

وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: باید توزیع و مصرف دارو و تجهیزات پزشکی با تکیه بر توان داخلی باشد و ما شرکت های دانش بنیان داریم و باید به این جوانان میدان دهیم و تولیداتمان را افزایبش دهیم.

  

عین الهی ضمن تاکید بر اینکه بازشناسی،‌ تبیین،‌ ترویج و نهادینه کردن طب سنتی با رویکردی عالمانه باید انجام شود،‌ گفت: باید وزارت بهداشت در ارائه خدمات طب سنتی و داروهای گیاهی نظارت کند و از وزارت جهاد کشاورزی خواهش خواهیم کرد که در مورد کشت گیاهان دارویی کمک کند تا در این حوزه خودکفایی شکل بگیرد و تعامل و تبادل لازم بین طب سنتی و طب نوین انجام شود.

  

وی افزود: طب سنتی را سال 84 ما به وزارت بهداشت آوردیم و برای اولین بار کمیته ای به اسم طب سنتی ایجاد کردیم و کارشاسی ارشد و PHD طب سنتی را ایجاد کردیم و هدفمان این بود که منابعمان و برنامه آموزشی طب سنتی را مستند کنیم و از آن استفاده ببریم و 8 دانشکده طب سنتی را ما ایجاد کردیم و من اعتقاد کامل به طب سنتی استاندارد،‌ علمی و تدوین شده دارم.

  

وزیر پیشنهادی بهداشت با بیان اینکه در مورد سیاست های جمعیتی قسمتی که مربوط به وزارت بهداشت است را انجام خواهیم داد‌،‌ بیان داشت: درمان ناباروری را به‌صورت رایگان برای کسانی که نابارور هستند انجام می دهیم و همچنین از زایمان طبیعی و بهداشت باروری حمایت می شود و مراکز زایشگاهی باید بیشتر شود.

  

وی با تاکید بر اینکه افزایش کمی و کیفی آموزش از برنامه ای ما خواهد بود،‌ تصریح کرد: طبق تاکید رهبر انقلاب باید به سمت مرجعیت علمی حرکت کنیم. 

  

عین الهی زشی هستیم و این به معنای گسترش آموزش در کل کشور است که نیازمند توسعه زیرساخت‌های آموزشی است و باید آموزش عالی را به مناطق محروم ببریم.

  

وزیر پیشنهادی بهداشت با تاکید بر پژوهش های کاربردی و جهانی‌سازی آموزش و تبادل استاد و دانشجو و سلامت روان به عنوان مسائل مهم در وزارت بهداشت،‌ گفت: هیچ کار غیر قانونی نکردم و در مورد طرح فرزندم سال 95 من هیچ مسئولیتی نداشتم و اگر آنها در مناطقی خدمت کرده اند مربوط به من نبوده است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار