حاشیه‌سازی و اظهارات سینوسی جدید روحانی

با پیش‌بینی طول موج و بسامد اظهارات روحانی می‌توان پیش‌بینی کرد که وی امروز یا فردا، در سخنانی دستگاه قضایی و اقدامات مبارزه با فساد را ستایش کند و درباره مذاکره نیز دوباره مذاکره با امریکا را دیوانگی و گفتگو با یک چاقوکش دزد بداند.
به گزارش راه شلمچه،  رئیس‌جمهور در سه روز گذشته اظهاراتی با نوسان سینوسی بروز داد. روز اول از امکان ملاقات با هر کسی سخن گفت، روز دوم گفت تمایلی به گرفتن عکس یادگاری با کسی ندارد و دیروز که روز سوم بود، گفت که اگر رئیس‌جمهور حمایت مردم را داشته باشد، می‌تواند مذاکره کند و به نوعی دوباره حرف روز قبلش را عوض کرد.  
اما این همه نوسانات رئیس‌جمهور در روز گذشته نبود. روحانی در جشنواره شهید رجایی به حمایت‌های رهبری در جلسه اخیر دیدار با هیئت دولت اشاره کرد، اما آن بخش از سخنان رهبری را که توصیه‌ای درباره نپرداختن به حاشیه بود، از یاد برد! به طوری که ناگهان مسئله دستگاه قضایی را پیش کشید و گفت: «هر کس فکر می‌کند با دادگاه و دستگاه قضایی، فساد از بین می‌رود اشتباه می‌کند. با بگیر و ببند فساد برطرف نمی‌شود.» این حاشیه‌سازی البته احتمالاً ربطی به دادگاه حسین فریدون که این روز‌ها برگزار شده و قرار است نتیجه آن اعلام شود، ندارد، اما اگر روحانی به صدای مردم و شخصیت‌های دو جناح سیاسی کشور گوش کند، به وضوح می‌شنود که رضایت عام و خاص در مواجهه قدرتمندانه قضایی با فساد اقتصادی است.

البته با پیش‌بینی طول موج و بسامد اظهارات روحانی می‌توان پیش‌بینی کرد که وی امروز یا فردا، در سخنانی دستگاه قضایی و اقدامات مبارزه با فساد را ستایش کند و درباره مذاکره نیز دوباره مذاکره با امریکا را دیوانگی و گفتگو با یک چاقوکش دزد بداند.

طرح مباحث دوپهلو، مبهم و متناقض این روز‌ها به رویه ثابت سخنان رئیس‌جمهور تبدیل شده است. آن هم در شرایطی که در هفته دولت افکار عمومی بیش از هر زمانی منتظر دستاورد‌های دولت در زمینه کار، تلاش و اشتغالزایی و در یک جمله ارائه عملکرد یک‌ساله دولت است، مواضع روحانی باعث گردیده اگر در نقطه‌ای از کشور طرح یا پروژه‌ای هم به مرحله اجرا و بهره‌برداری برسد، تحت تأثیر سخنان او به حاشیه برود.

رئیس‌جمهور روزی به تلویح پیغام مذاکره به ترامپ می‌دهد و روزی دیگر به تصریح از سخنان خود باز می‌گردد و شرط می‌گذارد. روزی مذاکره با رئیس‌جمهور امریکا را «دیوانگی» توصیف می‌کند و روز دیگر آبادانی کشور را به مذاکره با او پیوند می‌دهد. روزی که امریکا از برجام خارج شد، اقدام این کشور را کم شدن یک «موجود مزاحم» نامید و روزی دیگر معتقد بود برای پیش بردن کار‌ها باید «دم کدخدا» را دید! روزی از کافی نبودن اختیارات رئیس‌جمهوری می‌گوید و اختیارات دولت دوران جنگ طلب می‌کند و روز دیگر... و این رشته همچنان سر دراز دارد. شاید بتوان گفت روحانی خود به تنهایی به بزرگ‌ترین اپوزیسیون دولتش تبدیل شده است! چرا که مواضع حاشیه‌ساز او همه دستاورد‌های دولت را به چالش کشیده است.

روحانی، اما روز گذشته علاوه بر تکرار مواضع متناقض پیش گفته، حاشیه‌ای هم به دستگاه قضایی زد تا این بار رویکرد ضدفساد قوه قضائیه در دوران جدید را با دست‌انداز مواجه سازد. از انگیزه روحانی اطلاع دقیقی در دست نیست؛ شاید آینده بهتر بتواند راز این رویکرد را روشن سازد.

حسن روحانی عصر دیروز در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی با بیان اینکه جشنواره شهید رجایی برای نزدیک‌تر شدن دولتمردان به منش و روش شهیدان رجایی و باهنر است، اظهار داشت: «در شرایط سخت، روی مسئولان و کارکنان دولت به روی مردم باید گشاده‌تر باشد چرا که ما خادم مردم هستیم و مشروعیت دولت در گرو خدمت به مردم است.»

روحانی با اشاره به اینکه در سال‌های آغازین انقلاب، فاصله میان رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر، وزرا و دستگاه قضایی و مردم مشکلات فراوانی را به‌وجود آورده بود، گفت: «به‌رغم همه مشکلات، مردم عزیز ایران با مقاومت خود صبر پیشه کردند و امام را تنها نگذاشتند و در جبهه‌های جنگ حضور یافتند و توانستیم از آن مشکلات عبور کنیم.» رئیس‌جمهور اظهار داشت: «امروز نوع مشکلات متفاوت و یک جنگ اقتصادی، روانی و تا حدی سیاسی بر کشور تحمیل شده و ما باید این جنگ را با پیروزی و فتح ملت ایران در برابر متجاوزان تمام کنیم و این کار نه تنها شدنی است، بلکه براساس تاریخ و سابقه ملت ایران و وعده‌های خداوند، قطعی خواهد بود.»

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه هر چه میزان خدمت مسئولان به مردم افزایش یابد، مشروعیت آن‌ها ارتقا خواهد یافت و هر چه کمتر به مردم خدمت کنیم، مشروعیت‌مان کاسته می‌شود، گفت: «مردم در انتخابات به ما رأی دادند، تا خدمات بهتری را به آن‌ها ارائه کنیم و انتظار دارند به واسطه هر انتخاباتی که در آن حضور می‌یابند، شرایط برای‌شان راحت‌تر و بهتر از گذشته شود.»

رئیس‌جمهور خاطر‌نشان کرد: «ایران و ایرانی در ذات خود نه تنها صد سال بلکه هزاران سال پیش هنر دولت‌داری را داشته و در انقلاب اسلامی ایران، امام راحل بزرگوار بالا‌ترین قدرت را به دولت داد که این در نامه‌های امام به ویژه در سه الی چهار سال آخر عمرشان، دیده می‌شود.

داستان تکراری افزایش اختیارات رئیس‌جمهور
روحانی در این بخش از سخنان خود بار دیگر داستان تکراری افزایش اختیارات رئیس‌جمهور را زنده کرد و با بیان اینکه دولت اگر قدرتمند نباشد، مردم زندگی خوشی را تجربه نخواهند کرد، اظهار داشت: «قدرت و توان دولت به معنای آن است که بتواند در صحنه سخت مدیریت اختیارات لازم را داشته باشد.» در واقع او زندگی خوش مردم را تابعی از افزایش اختیارات رئیس‌جمهور ترسیم کرد تا فلش اتهامات در ناکارآمدی را به جانب دیگری برگرداند. او در همین زمینه با اشاره به اینکه مسئولیت‌ها، منطبق با اختیارات بوده و دولت باید صاحب قدرت و اختیار باشد، گفت: «این به معنای دیکتاتوری و قدرت‌طلبی نیست.»

روحانی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با اعضای هیئت دولت فرمودند که دولت در وسط میدان قرار دارد و باید بتواند، اقدامات خود را به انجام برساند، گفت: «دستگاه نظارتی در کشور ما دچار یک خطا شده و امیدواریم به دست مسئولان نظارتی این خطا اصلاح شود.» اشاره روحانی به دستگاه نظارتی چنانکه در ادامه خواهد آمد، دستگاه قضایی است! «اگر به جای نظارت، دخالت شود، تنها مردم ضرر می‌کنند چرا که در آن صورت مدیر نمی‌تواند کار کند و نظارت برای این نیست که مانع و سرعت‌گیر ایجاد کنیم و دل مدیر را بلرزانیم، بلکه نظارت برای کمک است و دستگاه‌های نظارتی باید به دولت کمک کنند.»

روحانی با اشاره به اینکه در میدان جنگ بازرسی وجود دارد تا در صورت بروز خطا، اعمال نظر کند و بررسی نماید، گفت: «اما اگر از ابتدا بازرسی وارد عمل شود، دیگر فرماندهی و طراحی میدان جنگ امکانپذیر نیست.» رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه چنین اقداماتی دلسوزی نبوده بلکه به‌هم زدن مدیریت کشور است، افزود: «من این مهم را زمانی اعلام می‌کنم که تنها دو سال از عمر دولت باقی‌مانده است و اگر هر کسی در این کشور رئیس‌جمهور، وزیر، معاون و مدیر باشد و دستگاه نظارتی مداخله کند، آن دولت ناموفق است و مدیران، ابتکار و خلاقیت را کنار خواهند گذاشت.»

روحانی با بیان اینکه از مدیران ارشد، دستگاه‌های نظارتی و همچنین مجلس شورای اسلامی خواهش می‌کنم که در اقدامات و همچنین تدوین قوانین و مقررات تجدیدنظر‌هایی داشته باشند، تصریح کرد: نباید اجازه دهیم در کشور فساد رخ دهد و نظارت تعطیل شود، اما باید دخالت تعطیل شود چرا که در این صورت دستگاه‌های اجرایی نمی‌توانند به اهداف خود برسند، البته مردم و روزنامه‌ها باید در بیان نظرات خود آزاد باشند.

شائبه سیاسی در محاکمات!
رئیس‌جمهور با بیان اینکه دستگاه قضایی مستقل باید فرد متخلف را طبق قانون محاکمه نماید، ادامه داد: «نباید اجازه دهیم شائبه سیاسی در محاکمه وارد شود که در نتیجه قضاوت می‌میرد.» اگر شبهه و شائبه سیاسی در ذهن مردم ایجاد شود، کار دستگاه قضایی تمام است و مشروعیت قضاوت از بین می‌رود. مردم باید حس کنند هر فردی از هر قوم، قبیله، مذهب و جناحی در دادگاه یکسان دیده می‌شود و در محکمه، منزلت اجتماعی، جایگاه سیاسی و قومیت فرد کاری ندارند و باید وجدان، پرونده و قانون در نظر گرفته شود.»

رئیس‌جمهور با بیان اینکه با تأکید بر اینکه یکی از وظایف بزرگ دولت مبارزه با فساد و رانت در کشور است، تصریح کرد: «با دادگاه و دستگاه قضایی، فساد از بین نمی‌رود بلکه دستگاه قضایی آخرین مرحله است و با بگیر و ببند فساد از بین نخواهد رفت.»

روحانی با بیان اینکه آغاز مبارزه با فساد بر دوش دولت است و باید مدیران و دولت از طریق شفافیت، سلامت اداری و توسعه دولت الکترونیک جلوی فساد در کشور را بگیرند، افزود: «برای از بین بردن فساد باید همه چیز شفاف باشد چرا که فساد در تاریکی رخ می‌دهد و اگر خورشید شفافیت روشن شود فساد از بین خواهد رفت و این زمانی رخ می‌دهد که در کشور رانت وجود داشته باشد و باید رقابت سالم را ایجاد نماییم و در جا‌هایی که دولت مسئولیت دارد به مردم وگذار نماییم و در رقابتی که مردم حضور دارند نباید دولت ورود کند.»

وی با بیان اینکه اگر مبنا بر این باشد بخشی از بنگاه‌های اقتصادی، دولتی، نظامی، شبه‌نظامی و بخش دیگری از آن خصوصی باشد، در نهایت این بخش خصوصی است که باید با آن‌ها بسازد و کنار بیاید، ادامه داد: «در اینجاست که فساد رخ می‌دهد و باید رقابت سالم را به‌وجود بیاوریم و شفافیت، رقابت و قانون برای ما اصل است که این مهم از طریق دولت الکترونیک ایجاد می‌شود.»

روحانی با تأکید بر اینکه ما بهترین نیستیم و افکار ما نیز بالا‌ترین نیست، گفت: «جمع فکر مردم از ما بالاتر است و راه برای نگاه‌داشت نظام این است که مردم حس کنند با آن‌ها یکی هستیم.»

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه هر چه مردم خود را با دولت یکی بدانند، نظام مستحکم‌تر خواهد شد، تصریح کرد: «در این شرایط باید وحدت و اتحاد به‌وجود آوریم و الا دشمنان در صورت دیدن ضعف، فشار را افزایش خواهند داد.» روحانی ادامه داد: «ما از تمام شیوه‌های سیاسی، دیپلماتیک و مذاکره استفاده می‌کنیم، اما اساس قدرت و توان ما حتی در مذاکرات، مردم هستند که اگر دولت و مردم یکی باشند، در نتیجه این دولت قدرتمند خواهد بود و در مذاکرات موفق می‌شود.»

         


                                

منبع: روزنامه جوان

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار