به گزارش راه شلمچه، عصر امروز(چهارشنبه) ویژه برنامه کف خیابون همزمان با دهه بصیرت با سخنرانی وحید یامینپور استاد دانشگاه امام صادق(ع) و فعال رسانهای در دانشکده رسانه فارس برگزار شد.
یامینپور گفت: نبردی که امروز در آن قرار داریم نبرد روایتهاست و زمانی حتی زبدهترین نیروهای انقلاب تصویر نمیکردند که تحولات سیاسی و اجتماعی تا این حد تابعی از تحولات تکنولوژیهای ارتباطی باشد. حتی شاید تا یکی دو سال قبل از فتنه سال 88 این تصور هم وجود نداشت و حتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که مأموریتش را پاسداری از مرزهای گفتمانی و فرهنگی انقلاب تعریف کرده بود در چند دهه پس از انقلاب با تعریف سنتی و کلاسیکی که از مفهوم قدرت و ساختار قدرت داشت رفته بود در حوزه سخت افزاری سرمایه گذاری کرده بود برای حفظ قدرت. تعریفش از دشمن و تعریفش از تفکیک و تقسیمبندی چهرهها، تعریفش از مفهوم قدرت، از سازوکار توزیع قدرت همه آنها سنتی و کلاسیم بود.
وحید یامینپور ادامه داد: در باره رسانه که مهم است چیزهایی گفته میشد اما خیلی دقیق نمیدانستیم چرا مهم است. رسانه را همانند روابط عمومی مهم میدانستیم و خیلی متوجه نبودیم از جامعه شبکهای جهانی به کل مفهوم قدرت تغییر خواهد کرد و قدرت تابعی از رسانه خواهد بود و اساسا سازوکار تغییر و تحولات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در زمین رسانه معنی خودش را پیدا خواهد گرفت.
وی گفت: فتنه 88 یه یکباره ما را متوجه آن کرد در حالی که سپاه پاسداران و نیروهای وفادار انقلاب تمرکزشان بر حفظ مرزهای کشور بود و تعریف جغرافیایی از حاکمیت داشتند و میگفتند یعنی هنوز درگیر پاردایم جنگ سخت بودند به یکباره متوجه شدند درون تهران یعنی از پایتخت حاکمیت ما گردان های ضد انقلاب و ضد نظام دارد میجوشد و معلوم شد تعریف ما از حاکمیت غلط بود و حاکمیت مفهوم جغرافیایی خودش را از دست داده و کاملا تبدیل به یک مفهوم فرهنگی و رسانهای شکل گرفته و اصلا حواسمان نبوده. و حواسمان نبود که نفوذ از طریق تکنولوژیهای ارتباطی دارد اتفاق میافتد نه از طریق مرزهای جغرافیایی.
مجری برنامه جهان آرا افزود: سال 88 به یکباره ما را متوجه این موضوع کرد و البته خیلی دیر ما متوجه شدیم و با تلفات زیاد و منظورم از تلفات به معنی تلفات انسانی و کشتهها نیست و منظورم لطماتی است که به مشروعیت سیاسی ما میخورد و به سرمایههای اجتماعی و سرمایههای فرهنگی نظام میخورد که لطمههای بسیار زیادی است.
فعال رسانهای و تحلیلگر رسانه گفت: تازه در بتن و متن واقعه بودیم که متوجه شدیم ماجرا از فیس بوک، گوگل پلاس و بلاکها دارد آب میخورد و فرماندههان آنها بلاگرها و تکنولوژیهای ارتباطی هستند نه فلان چریک یا فلان جریان آموزش دیده نظامی یا فلان اسلحه. با اینکه دیر متوجه شدیم ولی جای شکرش باقیست و همه رو کردند به این سو تا خبرگزاری بزنند و سازمان فرهنگی بزنند و همه شما بهتر میدانید.
یامین گفت: پس صحنه جنگ به کلی تغییر کرده و همچنین در اوج این نبرد روایتها هستیم و در نبرد روایتها جنگ بر سر ارائه نخستین خوانش، فراگیرترین خوانش هستیم هرچند این موضوع برای بسیاری از شخصیتهای موثر عرصه سیاسی ما واضح نیست. مثلال برای صدا و سیمای ما هم واضح نیست و صداوسیما برای خودش هنوز تعریف روابط عمومی دارد.
وحید یامینپور همچنین در این نشست به سوال تعدادی از دانشجویان پاسخ داد.