معاون پارلمانی رئیس‌جمهور تقدیر شد

بیست‌و‌یکمین نشست شورای معاونان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی با حضور سیدمحمد حسینی معاون امور مجلس رئیس‌جمهور، قاسم جعفری معاون امور نظارت و هماهنگی و سیدعلی ادیانی معاون تقنینی امور مجلس برگزار شد.

به گزارش راه شلمچه، سیدمحمد حسینی معاون رئیس‌جمهور در این نشست گفت: در ۱۶ ماه گذشته تلاش شد تا همگرایی و تعامل حداکثری بین دولت و مجلس برقرار شود چون بر این باوریم  که با تفاهم و تعامل متقابل و همدلی بر مبنای دلسوزی و صداقت با نمایندگان مجلس که دغدغه حل مشکلات مردم و پیشرفت کشور را دارند، می توان غالب امور را بخوبی پیش برد و بی تردید با توجه به تجربیات گذشته، رفتاری خارج از این چارچوب نمی تواند منتج به نتیجه مطلوب شود.

معاون رئیس جمهور گفت: نیروهای انقلاب همواره خود را بدهکار نظام و مردم دانسته و معتقدند مسئولیت بار امانت خطیری است که بر عهده کارگزاران نظام گذاشته می شود تا به بهترین وجه از عهده‌ی آن برآیند و در دنیا و آخرت بتوانند پاسخگوی عملکرد خود باشند.

معاون پارلمانی رییس جمهور با اشاره به ضرورت ادامه و تقویت همکاری و همگرایی خوبی که بین معاونان پارلمانی و نیز با نمایندگان مجلس فراهم شده اظهار داشت: جایگاه معاونان پارلمانی دستگاهها به منظور اثر بخشی بیشتر باید ارتقا یابد.

حسینی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه اسفند سال آینده انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود به طور طبیعی بعضی از نمایندگان انتظار دارند که پروژه های نیمه تمام در حوزه های انتخابیه تکمیل شود و اقدامات اساسی‌تری از سوی دولت انجام شود لذا معاونان امور مجلس مسئولیت سنگین‌تری بر عهده دارند تا با پیگیری مطالبات به حق، در رفع کاستی‌ها و سرعت بخشی به انجام پروژه ها بکوشند و در مواردی که با موانعی از جمله کمبود اعتبارات مواجه هستند با تبیین واقع بینانه مسیر اقناع‌سازی را در پیش بگیرند.

حسینی با بیان اینکه دولت با روحیه جهادی بدون وقفه مشغول گره گشایی از گرفتاری‌های جامعه است، خاطرنشان کرد:  انتظار دارد سوالات و ابهاماتی که از سوی نمایندگان مطرح می شود بلافاصله مورد رسیدگی قرار گرفته و پاسخ مناسب به نمایندگان و افکار عمومی ارائه شود و حتی‌الامکان قبل از طرح این گونه سوالات در صحن و رسانه‌ها، در تعامل و گفتگو با نمایندگان توضیحات لازم تقدیم شود.

حسینی با تقدیر از انسجام و همگرایی مفیدی که در جریان استیضاح وزیر صمت شکل گرفت، اظهار داشت: بسیاری بر این باور بودند که تلاش معاونت پارلمانی ریاست جمهوری در جریان استیضاح دکتر فاطمی امین به نتیجه نخواهد رسید اما با برنامه ریزی و تقسیم کار توانستیم  نمایندگان را با فعالیتها و دستاوردهای وزارت صمت بیشتر آشنا کرده و به سوالات پاسخ منطقی دهیم و رای اعتماد مجدد آنان را جلب کنیم. 

معاون رئیس‌جمهور در امور مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت یاد مرحوم دکتر عباس شیبانی اظهارداشت: متاسفانه در معرفی شخصیت ها و مدیرانی که بدون هیاهو در کمال فروتنی و دلسوزی وظایف انقلابی خود را انجام می دهند و مشغول خدمت و مجاهدت هستند کوتاهی شده و اقدامات شایان توجهی صورت نگرفته است. 

حسینی با اشاره به اینکه مرحوم شیبانی از مبارزان دهه‌ی ۳۰ و از انقلابیون پیش‌کسوت و الگوی اخلاص و وارستگی برای مدیران کشور است، اظهار داشت: مرحوم  شیبانی همواره ثابت‌قدم در رکاب امام راحل و رهبر حکیم انقلاب بوده و هیچگاه از مسیر اسلام ناب و انقلاب اسلامی فاصله نگرفته است. 

وی افزود : مرحوم شیبانی با اینکه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مسئولیت های مهمی همچون عضویت در شورای انقلاب، خبرگان قانون اساسی، وزیر کشاورزی، ۵ دوره نماینده  مجلس و ۳ دوره عضو شورای شهر تهران را برعهده داشت اما حتی از امکانات و امتیازات قانونی هم استفاده نکرد و اسوه ساده زیستی و مدیر تراز نظام اسلامی شد.

سید محمد حسینی گفت: مرحوم شیبانی در دوران رژیم ستمشاهی ۹ بار محکوم و جمعا ۱۳ سال در زندان بسر برد و از زمان پیروزی انقلاب تا واپسین ایام حیات در خدمت مردم از جمله توسعه خدمات پزشکی بود به این جهت سال ۱۴۰۰ با پیشنهاد متخصصان قلب و عروق، جایزه علمی دکتر عباس شیبانی برای خادمان موثر این حوزه در تقویم سالانه رویدادهای علمی کشور به ثبت رسید. 


جعفری: آیت الله رئیسی در طول ۵۰۰ روز نخست دولت ۹ بار در مجلس شورای اسلامی حضور داشت

در ابتدای این جلسه دکترقاسم جعفری معاون نظارت وهماهنگی گزارشی از اقدامات معاونت امور مجلس در حوزه نظارت و هماهنگی  ارائه کرد و گفت: برگزاری سه نشست مشترک دولت و مجلس و دیدار رئیس جمهور محترم با ۳۱ مجمع استانی که با هماهنگی و پیگیری معاونت امور مجلس در سال نخست دولت سیزدهم اتفاق افتاد، یک نمونه از رویکرد تعاملی حداکثری است. این در حالی است که رئیس دولت قبل در تمام چهار سال دولت گذشته حتی یک جلسه با مجامع استانی برگزار نکرد و در دولت یازدهم نیز جمعاً تنها با ۲۱ مجمع استانی جلسه تشکیل شد. همچنین آیت الله رئیسی در طول ۵۰۰ روز نخست دولت ۹ بار در مجلس شورای اسلامی حضور یافته است که این تعداد برای دولت قبل پنج بار بوده است. 

جعفری خاطرنشان کرد: طی ۵۰۰ روز نخست دولت سیزدهم ۴۷۲ بار  نمایندگان برای پیگیری مصوبات سفرهای استانی با معاون اول رئیس جمهور و معاون اجرایی دیدار داشته اند، در حالی که این تعداد در دولت دوازدهم در مدت مشابه تنها ۶۹ نفر و در دولت یازدهم تنها ۵۲ نفر بوده است.

معاون امور نظارت و هماهنگی افزود:در حالی که در ۱۶ ماهه نخست دولت سیزدهم ۳۹۶ بار وزرا در مجلس برای پاسخگویی به نمایندگان حضور یافته اند، این میزان در مدت مشابه دولت دوازدهم و یازدهم به ترتیب ۱۵۴ و ۱۶۵ بار بوده است که مجموع دو دولت از میزان دولت فعلی کمتر است. در ۵۰۰ روز نخست دولت سیزدهم جمع ۸۳۸۴ بار نمایندگان با وزرا دیدار حضوری داشته اند که بالغ بر هزار مورد آن در مجلس و مابقی در وزارتخانه ها بوده است.

جعفری گفت: یکی از کار ویژه های معاونت امور مجلس ریاست جمهوری در دوره اخیر ایجاد هماهنگی و تحرک بخشی به معاونان پارلمانی وزارتخانه‌ها است، در همین راستا ۲۱ نشست مشترک با معاونان پارلمانی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برگزار گردیده است که دو برابر تعداد جلسات در دولت قبل است.

جعفری افزود: همچنین معاونان پارلمانی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی ۱۶۱۲ بار از بابت تقویت تعامل و پیگیری سوالات نمایندگان در مجلس حضور داشته اند که این نسبت در مدت مشابه دولت‌های یازدهم و دوازدهم ۶۸۰ و ۵۰۵ بار بوده است که افزایش تعامل سه برابری را نشان می‌دهد که البته این عدد غیر از حدود ۸۰۰ بار حضور مدیران کل پارلمانی در مجلس بوده است.

جعفری خاطر نشان کرد: به لحاظ رویکرد نظارتی، در نتیجه تحرک معاونت پارلمانی ضمن حفظ وظیفه نظارتی مجلس شرایط قابل قبولی در روابط دولت و مجلس شکل گرفته است، به عنوان مثال در موضوع استیضاح در ۱۶ ماهه اخیر فعالیت دولت تنها یک مورد اعلام وصول شد که همان هم با پیگیری های انجام شده با اقناع نمایندگان منتفی شد، در حالیکه در مدت مشابه دولت قبل ۵ استیضاح اعلام وصول و دو مورد آن با رای عدم اعتماد نمایندگان مواجه شد.

معاون نظارت و هماهنگی گفت: به لحاظ تعداد سوالات نمایندگان در حالی که ابتدا به ساکن ۳۰۴۰ سوال از سوی نمایندگان ثبت شده بود اما با سعی معاونت امور مجلس برای اقناع نماینده‌ها و پاسخگویی فعال در مجموع ۹۹.۴ درصد این سوالات یا مختومه شده و یا تاکنون امکان راه پیدا کردن به صحن علنی را نیافته است و در واقع تنها ۱۹ سوال از این تعداد به صحن علنی راه پیدا کرده و از این تعداد تنها شش مورد با عدم اقناع نمایندگان در صحن مواجه شده است. این در حالی است که در دولت قبل از ۱۲۵۴ مورد سوال اولیه ۶۵ مورد آن به صحن راه یافته و ۱۲ مورد آن به کارت زرد منتهی شده است.

جعفری در ادامه افزود: در مورد تذکرات نمایندگان به دولت هم ۳۸۰۰ مورد ثبت شده است این در حالی است که تعداد تذکرات دولت یازدهم ۵۳۴۷ مورد و در دولت دوازدهم نیز ۳۲۴۰ مورد بوده است. این آمار نشان می‌دهد که میزان تذکرات نسبت به دولت یازدهم ۴۲ درصد کاهش صورت گرفته است و نسبت به دولت دوازدهم افزایش معناداری دیده نمی شود.

 جعفری با اشاره به آمار تحقیق و تفحص خاطرنشان کرد: در مورد تحقیق و تفحص در ۱۶ ماهه نخست دولت سیزدهم تنها ۱۷ مورد بررسی عملکرد دستگاه های اجرایی به تصویب نمایندگان رسیده است درحالیکه در مدت مشابه دولت قبل این تعداد ۸۵ مورد بوده است. 

دکتر جعفری افزود: یکی از نتایج درخشان تعامل معاونت پارلمانی با نمایندگان مجلس برای برونداد همکاری متقابل دو قوه، توجه به بیانیه های نمایندگان مجلس است آمار نشان می‌دهد که از ۵۴ بیانیه قرائت شده در ۵۰۰ روز نخست دولت سیزدهم ۴۸ مورد اعلام حمایت از مواضع دولت و عملکرد وزارتخانه های دولت مردمی صورت گرفته است که حمایت ۲۸۱ نماینده از خدمات یک ساله دولت عدالت محور سیزدهم و حمایت ۲۶۰ نماینده از زحمات و حسن تعامل معاون پارلمانی رئیس‌جمهور دو نمونه از این بیانیه ها است.


ادیانی: مجموعه لوایح تقدیمی دولت سیزدهم ۵۲ مورد بوده است

سیدعلی ادیانی نیز در ادامه جلسه گزارشی از عملکرد معاونت امور مجلس در حوزه تقنینی ارائه کرد و اظهار داشت: حوزه تقنینی یکی از شاخص های مهم برای ارزیابی عملکرد این معاونت است. بررسی عملکرد دولت نشان می‌دهد که شعار تقدم لایحه بر طرح که مطالبه مقام معظم رهبری هم بوده است در این حوزه تحقق یافته است.

دکتر ادیانی گفت: مجموعه لوایح ارسالی دولت به مجلس شامل معوقات و  تقدیمی ۱۷۹ مورد بوده که در زمان های مشابه دولت قبل این عدد ۱۱۱ مورد بوده است. با کسر لوایح معوق، مجموعه لوایح تقدیمی دولت سیزدهم ۵۲ مورد بوده است که در قیاس با ۳۷ لایحه دولت قبل در مدت مشابه افزایش معناداری نشان می‌دهد.

 ادیانی افزود: نکته بسیار مهم این که از مجموع لوایح ارسالی دولت ۲۸ مورد تبدیل به قانون شده ولی به رغم افزایش طرح های نمایندگان به ۲۵۲ مورد تنها ۸ مورد آن به قانون تبدیل شده است، یعنی آنکه ۱۵.۶ درصد لوایح ارسالی دولت با تصویب مجلس به قانون تبدیل شده در حالی که این نسبت برای طرح های نمایندگان تنها ۲.۳ درصد بوده است که موید لایه محوری می باشد.

ادیانی یاد آور شد:  در ۱۶ ماهه اخیر ۱۱۸ بار معاون تقنینی معاونت پارلمانی در مجلس به دفاع از لوایح و ارائه نظر کارشناسی در مورد طرح های مجلس پرداخته که ۸۰.۵ درصد این اظهارات مورد موافقت نمایندگان و تایید نظر دولت شده است که کارکرد مثبت و موثر معاونت پارلمانی را در مجلس نشان می دهد.

ادیانی افزود: تدوین و تهیه کتاب " روند نما (فلوچارت) قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی " توسط معاونت امور تقنینی، نخستین بار در کشور یکی از کارویژه های معاونت است که بزودی منتشر خواهد شد.

ادیانی در ادامه جلسه با بیان اینکه ، دکتر حسینی با اشراف به امور مربوط به مجلس و دولت، ابتکارات و نوآوری هایی سازنده ای در راستای ایجاد و تقویت تعامل دولت و مجلس داشته است که باید بعنوان یک رویه مثبت استمرار یابد، اظهار داشت: با نگاه کارشناسی و برای اهل فن و تحقیق عملکرد این ۱۶ ماه موفق و قابل مقایسه با ادوار مشابه نیست.

در این جلسه همچنین تعدادی از معاونین پارلمانی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی از ایفای نقش بی بدیل دکتر حسینی در روند تعامل دولت و مجلس و اقدامات و فعالیت های ارزشمند وی تقدیر و قدردانی کردند. تقویت تعاملات دولت و مجلس ،ایجاد انسجام بین معاونان پارلمانی وزارت خانه ها و دستگاههای اجرایی، اعتقاد به خرد جمعی، مدیریت و تدبیر در رای اعتماد به وزرا ، حسن سلوک، حوصله و صبوری در مدیریت امور، عملکرد مثبت و متفاوت در ۱۶ ماه گذشته به گواه آمار در حوزه های نظارتی و تقنینی، پیشتازی در جهاد تبیین، احیای رابطه دولت و مجلس، تدین و انقلابی گری از جمله مواردی بود که معاونان پارلمانی در توصیف دکتر حسینی به آن اشاره کردند.


اگر خوشت اومد لایک کن
1
آخرین اخبار