به گزارش راه شلمچه، علیرضا الماسوندی در گفتوگو با خبرنگار مهر، به برگزاری جلسهای در چهارشنبه گذشته (۲۳ آبان) با حضور کشاورزان و مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اشاره کرد. وی افزود: در این جلسه، موضوع بازگشایی آب برای کشت پاییزه با استاندار اصفهان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، رهاسازی آب از مخزن سد زاینده رود در دو مرحله به منظور کشت پاییزه کشاورزان انجام خواهد شد. مرحله اول برای کشاورزان غرب اصفهان که شامل منطقه برخوار و خمینیشهر است، از ابتدای آذر آغاز میشود و سپس با فاصله زمانی، برای کشاورزان شرق و آبشار و رودشت، آب رهاسازی خواهد شد.
محدودیت در بازگشایی آب به دلیل حجم مخزن سد زاینده رود
رئیس حوضه آبریز زاینده رود تأکید کرد که این بازگشایی با محدودیتهایی همراه خواهد بود که ناشی از وضعیت حجم مخزن است. امیدواریم بارشهای پیش روی آبان و ابتدای آذر، به بهبود شرایط مخزن کمک کند تا بتوانیم به کشاورزان اصفهانی پاسخگو باشیم.
الماسوندی حجم کنونی مخزن سد زاینده رود را ۲۴۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: حجم این مخزن نباید به کمتر از ۱۶۰ میلیون مترمکعب برسد، زیرا این امر میتواند بر کیفیت آب شرب اثر گذار باشد. لذا مراقبتهایی هم از لحاظ کمی و کیفی انجام خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، پیشتر احمدرضا صادقی، معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقه اصفهان، در مصاحبهای اعلام کرده بود که زمان جاریسازی آب در شبکههای آبیاری کشاورزی مناطق غرب استان (از محل سد نکوآباد) حدود هفت روز و برای مناطقی در شرق اصفهان ۱۰ روز خواهد بود. این بدان معناست که زاینده رود به مدت ۱۰ روز در کلانشهر اصفهان جاری خواهد بود.
سد زاینده رود که دارای ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب است، به عنوان یکی از سدهای اصلی مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت، در شهرستان چادگان واقع شده است. این سد قوسی شکل، در سال ۱۳۴۹ به بهرهبرداری رسید.
رودخانه زاینده رود که طول آن بیش از ۴۰۰ کیلومتر است، در سالهای اخیر به دلیل برداشتهای بیرویه، انتقال آب به حوضههای دیگر، تراکم جمعیت و همچنین کاهش بارندگیها، به یک رودخانه با جریان دورهای تبدیل شده و در پایین دست با خشکی مواجه شده است.
منبع:خبرنگار مهر