پزشکیان در یازدهمین نشست سران سازمان همکاری دی هشت چه گفت؟

یازدهمین نشست سران سازمان همکاری های اقتصادی دی هشت ظهر امروز پنجشنبه به وقت محلی با حضور سران کشورهای عضو و با سخنرانی دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در قاهره برگزار شد.

به گزارش راه شلمچه، مسعود پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر به مصر به منظور شرکت در یازدهمین نشست سران سازمان همکاری «دی هشت»، در حاشیه این اجلاس در نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان نیز شرکت کرد و به تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره آخرین تحولات در منطقه غرب آسیا پرداخت و 5 پیشنهاد مهم درباره توقف جنگ در غزه و کمک به مردم این منطقه پس از پایان جنگ ارائه کرد.


متن کامل سخنرانی رئیس جمهور در نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان به شرح زیر است؛

بسم الله الرحمن الرحيم

جناب آقای عبدالفتاح السیسی

رئیس محترم جمهوری عربی مصر

ابتدا از اهتمام جناب‌عالی در برگزاری این نشست مهم با حضور سران و مقامات کشورهای شرکت‌کننده در اجلاس دی هشت و سایر مهمانان گرامی شرکت‌کننده و همچنین تلاش‌ها و کمک‌های دولت و مردم مصر به مردم غزه و فلسطین سپاسگزاری می‌نمایم.

عالی‌جنابان، 

حضار گرامی، 

امروز در شرایطی گرد هم آمده‌ایم که منطقه غرب آسیا در شرایط حساس، پیچیده و متزلزلی به سر می‌برد. اینک که روزهای آخر چهاردهمین ماه جنگ رژیم اسرائیل علیه غزه را پشت سر می‌گذاریم، شاهد ارتکاب مجموعه‌ای از چکیدة تمام فجایع و جنایات تاریخ بشریت علیه ملت فلسطین هستیم و علاوه بر آن، رژیم صهیونیستی در ماه‌های اخیر مشغول انجام حملات بی‌رحمانه در لبنان و سوریه است.

تجاوزات یکساله گذشته نه تنها حقوق مردم فلسطین مانند، حق استقلال، تعیین سرنوشت، برخورداری از امنیت و رفاه و آموزش را از آنها سلب نموده، بلکه امروز حق حیات، خوردن و آشامیدن، سرپناه، اطلاع از سرنوشت اعضای خانواده و زندگی بدون شنیدن صدای انفجار را نیز از آنها، به خصوص کودکان و زنان گرفته است.

شدت جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه و شرایط وخیم انسانی و بشردوستانه به حدی است که وجدان تمامی انسان‌های شریف را عمیقاً جریحه‌دار کرده و اعتراض تمامی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی را موجب شده است. هیچ‌گونه درنگ برای مقابله با این جنایات و تجاوزات گسترده جایز نیست و باید با هم‌افزایی و هماهنگی، اقدامات عاجل در این زمینه در دستور کار قرار گیرد.

گام اول برای توقف این تجاوزات، فشار به این رژیم برای آتش‌بس در غزه و توقف حملات به لبنان و سوریه است. این قضیه باید مهمترین اولویت انسانی و اخلاقی کشورهای منطقه و اعضای سازمان دی هشت باشد.

خروج سریع اشغالگران صهیونیست از غزه و کرانه باختری، تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه، ترتیب سازوکارهای موجود جهت بازگشت مردم به محل زندگی خود در مناطق مختلف غزه و فراهم‌سازی ترتیبات لازم جهت بازسازی همچنان باید جزو مطالبات اولویت‌دار ما و دیگر مجامع بین‌المللی باشد.

مایلم تأکید کنم که جمهوری اسلامی ایران از هر گونه توافق فلسطینی- فلسطینی که مورد رضایت ملت فلسطین و اجماع کلیه گروه‌های فلسطینی باشد، استقبال و از آن حمایت می‌کند. باید حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین را محترم شمرد و به بلوغ فکری و سیاسی آنها برای تعیین آینده و سرنوشت خویش احترام گذاشت.

در خصوص لبنان و سوریه نیز همین‌گونه است. در لبنان با تلاش‌های گسترده‌ای که برای جلوگیری از کشتن غیرنظامیان و بی‌گناهان صورت پذیرفت، در نهایت متن آتش‌بس تهیه و مقاومت هم علی‌رغم برخی ملاحظات، با هدف تحكيم وفاق ملی داخلی با آن موافقت کرد، اما متاسفانه طرف مقابل آتش‌بس را نقض می‌کند. ما خواستار ایجاد محیط امن در لبنان و بازگشت مردم به زندگی عادی هستیم و از کشورهای دیگر درخواست می‌کنیم که حمایت‌های گسترده خود را هم در بحث فشار به رژیم صهیونیستی برای عمل به تعهد خود و هم در موضوع بازسازی و عادی شدن وضع زندگی مردم و کمک‌های اقتصادی و زیرساختی به لبنان ارائه دهند.

لزوم رسیدگی فوری به وضع آوارگان و بی‌سرپناهان و کمک‌های فوری بین‌المللی به لبنان مورد تأکید است و در خصوص انتخاب رئیس جمهور لبنان نیز معتقدیم که این موضوع امری داخلی است که باید با توافق داخلی همه گروه‌های سیاسی موجود در صحنه مدیریت شود.

در مورد سوریه نیز ضمن محکومیت شدید حملات رژیم صهیونیستی به زیر‌ساخت‌ها و اموال و دارایی‌های این کشور و ابراز ناامیدی کامل از سکوت سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی و در راس آنها سازمان ملل در خصوص تجاوزهای این رژیم و اشغال خاک این کشور، خواستار خروج کامل اشغالگران و بازگشت ثبات و امنیت به این کشور هستیم.

ما قائل به مشارکت همه گروه‌ها و طیف‌ها در دولت آینده و احترام به حسن همجواری و روابط سازنده با جهان اسلام و کشورهای منطقه و نیز احترام به عقاید و مذاهب مختلف در سوریه هستیم. به جد معتقدیم که اعتقادات مذهبی متنوع مردم سوریه باید محترم شمرده شده و آنها باید در کنار هم زندگی کنند و دست در دست یکدیگر ضامن ثبات و امنیت این کشور باشند. خواستار احترام به مالکیت خصوصی مردم و اماکن عمومی و حفاظت و حراست از اموال دولت ایران در کشور سوریه هستیم و مسئولیت آن را متوجه گروهی می‌دانیم که دمشق را در کنترل خود دارد.

در پایان برخی پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران در موضوع فلسطین را جهت بررسی و تصمیم‌گیری اعضا به شرح زیر ارائه می‌نمایم:

1- ایجاد برنامه حمایتی سازمان دی هشت در خصوص فلسطین با محوریت تأمین نیازهای توسعه‌ای و بازسازی فلسطین

2- تشکیل گروه تماس دی هشت جهت همراهی با گروه تماس سازمان همکاری اسلامی در پیگیری بین‌المللی توقف جنگ علیه غزه و ارسال کمک‌های بشر دوستانه بین‌المللی به این منطقه

3- ایجاد صندوق سازمان دی هشت جهت بازسازی نوار غزه و لبنان و توانبخشی و بازیابی ساکنان آن

4- حمایت اعضای سازمان از شناسائی رژیم اسرائیل به عنوان یک موجودیت آپارتاید و تلاش مشترک کشورهای عضو برای احیای قطعنامه 3379 مجمع عمومی سازمان ملل متحد

5- تشکیل کمیته حقوقی مشترک اعضای سازمان به منظور حمایت حقوقی از فلسطین در کارزارهای حقوقی‌- بین‌المللی جاری در دیوان بین‌المللی دادگستری و دیوان بین‌المللی کیفری و تعقیب محاکمه مقامات رژیم اسرائیل به عنوان قاتلان بیش از 17 هزار کودک بی‌گناه فلسطینی

در پایان از توجه شما سپاسگزارم و امیدوارم دستاوردهای این نشست موجب کاهش مشکلات و دردهای مردم مظلوم فلسطین باشد.

               


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار