به گزارش راه شلمچه، از مدتها پیش خبر مسألهدار بودن ریاست جمعیت هلال احمر و مسائل مالی او منتشر شد اما باور اتهام فساد در یکی از خدماتیترین سازمانهای دولتی بسیار دشوار بود ولی بازداشت رئیس جمعیت هلالاحمر تنها چند ساعت بعد از استعفا این پیام را منتشر کرد که مسأله اتهام فساد اقتصادی که در دولت روحانی یکی از ناهنجاریهای برجسته بوده، میتواند در هر جایی ریشه بدواند، حتی در جمعیت هلالاحمر.
خبر بازداشت علیاصغر پیوندی 10 روز بعد از بازداشت یکی از مدیران شرکتهای تابعه هلالاحمر میتواند تکمیلکننده اتهامات فساد برخی مدیران در این نهاد امدادی باشد.
جمعیت هلالاحمر مدتی پیش طی اطلاعیهای اعلام کرد: سازمان تدارکات پزشکی از چندی قبل و پس از کشف برخی تخلفات در این شرکت در مهرماه سال جاری از 3 نفر از مدیران سابق یکی از شرکتهای تابعه به دلیل خیانت در امانت و تصرف غیرقانونی در وجوه، شکایت کرد.
انتشار خبر بازداشت پیوندی بعد از بازداشت رئیس سابق یکی از شرکتهای تابعه این جمعیت میتواند پیامهای زیادی داشته باشد و باید منتظر برگزاری دادگاه باشیم تا تکلیف اتهامات مطرح شده مشخص شود. نکته قابل توجه در بازداشت پیوندی، اتهامات وی مربوط دوران ریاست بر دانشگاه علوم پزشکی است. خبرگزاری فارس گزارش داده که پرونده اختلاس و فساد مالی 5/1 میلیارد تومانی یکی از علل بازداشت رئیس جمعیت هلال احمر بوده است. همین موضوع و برخی مسائل مربوط به مدیریت پیوندی در هلالاحمر، موج اعتراضات نسبت به عملکرد وی را بالا برد.
سرپرست مرکز تحقیقات و تشخیص میکروسکوپی سازمان پزشکی قانونی کشور از سال 1383 تا سال 1387، عضو شورای عالی و هیأت عالی انتظامی سازمان نظام پزشکی و ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سوابق کاری پیوندی است.
پیوندی 23 شهریورماه 92 با حکم قاضیزادههاشمی، وزیر وقت بهداشت دولت یازدهم به ریاست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی منصوب شد و تا شهریور سال 96 ریاست این دانشگاه را برعهده داشت؛ مسؤولیتی که طی آن اتهام تخلفات مالی و اختلاس 5/1 میلیارد تومانی وی بروز کرد و حالا دامن او را گرفته است.
وی مرداد 96 بهعنوان رئیس سازمان نظام پزشکی تهران و عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی انتخاب شد اما در 23 آبانماه سال جاری با شدت گرفتن اعتراضات نسبت به عملکردش، در جلسه سازمان نظام پزشکی استان تهران از سمت ریاست این سازمان استعفا کرد.
پیوندی همچنین یازدهم مهرماه 96 با حکم حسن روحانی، رئیسجمهور، رسما به مدت 4 سال بهعنوان رئیس جمعیت هلالاحمر جایگزین امیرمحسن ضیائی شد.
در مدت ریاست 2 سال و چند ماهه وی در هلالاحمر نیز انتقادات زیادی نسبت به عملکردش وجود داشت. عدم مدیریت صحیح در زمان وقوع حوادثی همچون زلزله کرمانشاه، سیلهای ابتدایی سال جاری و پوشش نامناسب امدادی در زمان بروز چنین حوادثی و نیز افشای تخلفات مالی در برخی سازمانهای تابعه هلالاحمر همچون سازمان تدارکات پزشکی که منجر به دستگیری علی فرجی، رئیس این سازمان شد تا تخلفات مالی در برخی مراکز درمانی این جمعیت از جمله بیمارستان هلالاحمر در دوبی و... از جمله مسائل مطرحشده در دوران مدیریت وی در رأس اصلیترین سازمان امدادی کشور بوده است؛ به شکلی که اعتراضات شورای عالی هلالاحمر و نمایندگی ولیفقیه در این جمعیت را نیز به دنبال داشت.
سوءمدیریت وی باعث افزایش موج اعتراضات نسبت به عملکرد او شد، به گونهای که بسیاری از شخصیتهای حقوقی و حقیقی و همچنین شورای عالی هلالاحمر با انتقاد از بیکفایتی پیوندی در رأس هلالاحمر از رئیسجمهور خواستند او را برکنار کند؛ به شکلی که اعتراضات باعث شد جلسات شورای عالی هلالاحمر نیز مدتی تشکیل نشود و حتی برخی اعضای این شورا از تخلفات فراوان پیوندی در هلالاحمر خبر دهند.
علی نوبخت، نماینده رئیسجمهور در شورای عالی هلالاحمر نیز چندی پیش با انتشار پیامی از تلاشهای نهادهای نظارتی در شناسایی و دستگیری سرشاخههای فساد و نفوذی در هلالاحمر و تحویل آنها به مقامات قضایی تشکر کرده بود.
اما در این میان سکوت رئیسجمهور و ابهامات در اینباره برای همگان سؤالبرانگیز بود تا اینکه سرانجام علیاصغر پیوندی، رئیس جمعیت هلالاحمر روز گذشته طی نامهای خطاب به رئیسجمهور از سمت خود استعفا و دلیل آن را مشکلات شخصی عنوان کرد!
سازمان بازرسی کشور گلوگاه رسیدگی به تخلفات مدیران
بر اساس قانون، سازمان بازرسی کشور نظارت مستمر بر همه وزارتخانهها، ادارات، نیروهای نظامی و انتظامی، مؤسسات و شرکتهای دولتی، شهرداریها، مؤسسات وابسته به آنها، دفاتر اسناد رسمی، مؤسسات عامالمنفعه و نهادهای انقلابی را بر عهده دارد. این نهاد نظارتی بنا بر وظیفه ذاتی خود موضوع اتهام تخلفات مالی پیوندی در دوران ریاستش بر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را پیگیری کرد که در نهایت دیروز خبر بازداشت وی در خروجی رسانهها قرار گرفت.
به گزارش فارس، حالا پس از بازداشت علیاصغر پیوندی توسط سازمان بازرسی کشور، میتوان این امید را داشت که پرونده تخلفات متعدد احتمالی وی نیز در دستگاه قضایی باز شود و به تخلفات این مدیر پرحاشیه بزرگترین دستگاه امدادی کشور که باید همواره بهعنوان حامی آسیبدیدگان و زخمخوردگان حوادث طبیعی انجام وظیفه کند و شفافترین عملکرد را داشته باشد، رسیدگی و اعتبار و وجهه از دست رفته هلالاحمر دوباره احیا شود.
عملکرد ضعیف آقای مدیر
محمدعلی پورمختار، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد علیاصغر پیوندی، رئیس مستعفی جمعیت هلالاحمر به خبرنگار «وطنامروز» گفت: عملکرد بسیار ضعیف وی در زمان مسؤولیتش با توجه به وقوع سیل و زلزله در کشور نشان داد در برخی دستگاههای اجرایی رابطه و نفوذ جای شایستهسالاری را در انتصاب پستهای مهم و کلیدی گرفته است.
وی افزود: از همان روزهای اول انتصاب وی در این پست، اخبار ضد و نقیضی به گوش میرسید که وی توانایی لازم و تجربه کافی را برای اداره جمعیت هلالاحمر ندارد اما چون انتخاب مدیران این بخش به صورت هیاتامنایی است، گویا به سفارس برخی تاکید شده بود که پیوندی رئیس هلالاحمر شود. این در حالی بود که وی هیچ تخصص و تجربهای در این زمینه نداشت.
پورمختار به برخی اظهارات درباره نسبت فامیلی رئیس مستعفی جمعیت هلالاحمر با شخص رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: صحبتهایی در این زمینه رد و بدل میشد که پیوندی به صرف نسبت فامیلی با روحانی به مقام ریاست جمعیت هلالاحمر رسیده است. در چنین شرایطی طبیعی است شخصی که تجربه کافی در اداره امور سازمان متبوعش را ندارد، عملکرد مناسب و به دور از حاشیهای نداشته باشد.
وی افزود: زمانی که انتصابات بر مبنای رابطه و سفارش باشد و شایستهسالاری در انتخاب مدیران سطح بالا درنظر گرفته نشود، بیتردید کارایی و مدیریت در آن بخش افت خواهد کرد و نتیجهاش به نارضایتی ختم میشود.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحث تحقیق و تفحص مجلس از بخشهای مختلف، دستگاههای دولتی و... گفت: عملکرد مجموعه دستگاههای اجرایی باید موشکافانه مورد بررسی دقیق قرار گیرد تا عملکرد هر دستگاهی بخوبی مشخص و معین شود. درباره هلالاحمر نیز بررسیهایی در دست اقدام است که نتیجه آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
منبع؛ وطن امروز