جزئیات جلسه کمیسیون امنیت ملی با وزیر خارجه: گفتگو در ژنو و عدم ورود به مباحث هسته‌ای

جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی برگزار شد و نگرانی‌ها درباره نتایج این گفتگوها مطرح شد.

به گزارش راه شلمچه، ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در جلسه‌ای که ظهر امروز با حضور اعضای کمیسیون و معاونان سیاسی و بین‌الملل وزیر امور خارجه برگزار شد، به تشریح مذاکرات اخیر این وزارتخانه با سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) پرداخت.

وی اظهار داشت که در این نشست، گزارش‌هایی از سوی تخت‌روانچی و غریب آبادی ارائه شد که به سوالات و نگرانی‌های اعضای کمیسیون پاسخ دادند. رضایی بیان کرد که تخت‌روانچی هدف از این گفتگوها را حفاظت از دستاوردهای انقلاب اسلامی عنوان کرد و تصریح کرد که این جلسات صرفاً گفت‌وگو و تبادل نظر بوده و مذاکرات رسمی در کار نبوده است.

رضایی افزود که معاون سیاسی وزیر امور خارجه اعلام کرد که پس از خروج ترامپ از برجام، اروپایی‌ها به تعهدات خود عمل نکرده و آنان در تلاش هستند که چارچوبی برای گفتگوهای آتی مشخص کنند.

سخنگوی کمیسیون همچنین اظهار داشت که در این جلسه، درباره مسائل مختلف از جمله موضوع هسته‌ای و مسائل مربوط به فلسطین و لبنان صحبت شده و طرف مقابل نیز نگرانی‌های خود را درباره اوکراین بیان کرده است.

در صورت احیای اسنپ بک از NPT خارج می‌شویم

وی ادامه داد که در صورت احیای اسنپ بک، یکی از گزینه‌های مطرح شده خروج از NPT بوده و احتمال برگزاری دور بعدی مذاکرات با کشورهای اروپایی وجود دارد، اما نه با خوش‌بینی کاذب.

رضایی تاکید کرد که در این مذاکرات، مجوزهای لازم برای گفتگوها وجود دارد و این فعالیت‌ها بر خلاف نظر رهبر انقلاب نیست. همچنین غریب آبادی در خصوص مذاکرات تأکید کرد که هنوز چنین مذاکراتی جریان نداشته و این مباحث بیشتر حول محور هسته‌ای و تحریم‌ها بوده است.

نماینده مردم دشتستان در مجلس افزود که در این جلسه نگرانی‌هایی از سوی اکثر اعضا نسبت به مذاکره با سه کشور اروپایی مطرح شد و تاکید شد که این گفت‌وگوها نباید منجر به فشار بر ملت ایران شود. اعضای کمیسیون بر ضرورت حفظ منافع اقتصادی کشور و پرهیز از مذاکرات غیرمفید تأکید داشتند.

همچنین، رئیس کمیسیون امنیت ملی بر لزوم انجام مذاکره در چهارچوب‌های مشخص و پرهیز از تحریک ضعف به دشمن تأکید کرد و اعلام نمود که نمی‌توان از موضع ضعف به مذاکرات پرداخت. او همچنین بر لزوم مشورت با مجلس قبل از هرگونه اقدامی در این زمینه تاکید کرد.

در پایان، رئیس کمیسیون بر این نکته که گفتگوها باید از موضع اقتدار باشد و نباید خوش‌بینی نسبت به غرب وجود داشته باشد، تاکید کرد و افزود که در حال حاضر ظرفیت لازم در اروپا برای مذاکرات وجود ندارد.


منبع: مهر

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار